Caland 2

Het Calandlyceum wilde uitbreiden op een nieuwe locatie. Met de gemeente Amsterdam was overeengekomen een tijdelijk schoolgebouw te bouwen aan de Anderlechtlaan. Simon Christiaanse maakte een ontwerp in samenwerking met gemeentearchitect Klaas Huisjes.

Gezien de korte bouwtijd, viel de keuze snel op bouwen met units, waarbij met kant en klare elementen snel gestapeld kan worden. Veel tijdelijke gebouwen zien eruit als blokkendozen met binnen een onoverzichtelijk gangenstelsel. Om dat te voorkomen is tussen twee blokken met lokalen een grote aula gemaakt.

Impressie met daarop de ruim opgezette looproute en sfeerbepalende plantenbak.

Alle lokalen zijn te bereiken vanuit de aula. Op de verdieping heeft de aula een omloop. Door het volledig ontbreken van gangen is de school overzichtelijk en veilig. De looproutes zijn ruim opgezet waardoor alle leerlingen binnen enkele minuten hun weg kunnen vinden naar de lokalen.

Met een glazen wand is de aula altijd ruim voorzien van daglicht. Een grote plantenbak met bamboe erin geeft sfeer aan de aula. Aan het eind van de aula bevindt zich een derde lokalenblok, waarvan 1 lokaal te gebruiken is als podium. Hiermee kan de aula ook dienst doen als theater voor voorstellingen, presentaties en debatten.

Impressie van de aula die dienst kan doen als kantine én theater.

Het schoolgebouw is in de zomer van 2012 gebouwd. BUKO huisvesting heeft het ontwerp in slechts 10 weken gerealiseerd.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Calandlyceum / Gemeente Amsterdam
In samenwerking met: Klaas Huisjes
Locatie: Anderlechtlaan, Amsterdam
Aannemer: BUKO Huisvesting
Jaar van ontwerp en realisatie: 2012

Plattegrond begane grond.
Impressie exterieur.
Impressie met daarop de ruim opgezette looproute en sfeerbepalende plantenbak.
Impressie met daarop de ruim opgezette looproute en sfeerbepalende plantenbak.
Impressie van de aula die dienst kan doen als kantine én theater.
Gezien vanaf de Anderlechtlaan. Sinds 2017 heet de school Lumion.
Leerlingen voor de ingang van het schoolgebouw.


sluiten


Bureau

Simon Christiaanse Simon Christiaanse Architectuur is opgericht in 2017. Het bureau is gevestigd in het buitengebied bij Ruurlo in de Achterhoek.

Simon Christiaanse werkt momenteel aan projecten voor particuliere opdrachtgevers uit de regio.

Simon Christiaanse Architectuur heeft ervaring en affiniteit met verschillende ontwerpvragen: nieuwbouw, renovatie, herbestemming, verbouwing of transformatie van een bestaand gebouw tot woning.

Simon Christiaanse heeft bij verschillende architectenbureau's gewerkt aan opdrachten voor projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en particulieren.

Simon Christiaanse heeft bouwkunde gestudeerd aan de TU Eindhoven en architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Simon Christiaanse staat ingeschreven in het architectenregister.

Simon Christiaanse Architectuur werkt volgens de algemene voorwaarden CR2013 van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA).

Benieuwd of Simon Christiaanse Architectuur iets voor u kan betekenen? Stuur een bericht of lees meer over de werkwijze.

Werkwijze

Vraag is het vertrekpunt
Bij Simon Christiaanse Architectuur is de vraag van de opdrachtgever altijd het belangrijkste vertrekpunt voor het maken van een ontwerp. Daarom wordt veel aandacht besteed aan het goed leren kennen van de wensen van de klant. Middels schetsen kan Simon Christiaanse Architectuur u helpen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van uw bouwproject.

Ruimtelijke beleving
Kenmerkend voor de ontwerpen van Simon Christiaanse Architectuur is de ruimtelijkheid. Daarbij is er veel oog voor de locatie en uiteraard de wensen van de klant. Een goede indeling die functioneel en overzichtelijk is, kan vervolgens nog op vele manieren bouwkundig worden uitgewerkt. Ook met een beperkt budget.

Voor elk budget een oplossing
Ook de mogelijkheden rondom uw budget worden tijdens de kennismaking besproken. Bij een klein budget kan er worden gesproken over de stappen in het bouwproject die u zelf kunt uitvoeren zodat de kosten beperkt blijven. Ook met een beperkter budget is het mogelijk om een uniek huis te ontwikkelen dat helemaal past bij u past.

People, planet, profit
Simon Christiaanse Architectuur heeft duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan. In uw bouwproject zijn er meerdere manieren om rekening te houden met het milieu. Denk daarbij aan het gebruik van biobased materialen, energiebesparing en zonne-energie. Veel van deze maatregelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid en uw portemonnee.

Samenhangend geheel
Simon Christiaanse Architectuur heeft aandacht voor alle aspecten van uw bouwproject. Hierbij kan gedacht worden aan functionaliteit, ruimtelijkheid, comfort, techniek, regelgeving, kosten en duurzaamheid. Simon Christiaanse Architectuur brengt al deze factoren samen tot een mooi samenhangend geheel dat realistisch én aantrekkelijk is.

Elke bouwproject is uniek
Simon Christiaanse Architectuur levert maatwerk. Er wordt altijd gezocht naar oplossingen die het beste passen bij het project. Simon Christiaanse Architectuur kan u bijstaan in elke fase van uw bouwproject. Er wordt nauw samengewerkt met specialisten, zoals constructeurs, om te garanderen dat het eindresultaat aan alle regelgeving én uw wensen voldoet.

Bouwen met karakter
Simon Christiaanse Architectuur maakt graag gebruik van innovatieve oplossingen, met tevens oog voor het verleden. Bij nieuwbouw wordt de omgeving geanalyseerd zodat het gebouw optimaal kan worden geïntegreerd in het landschap of straatbeeld. Bij renovaties en herbestemmingen worden karakteristieke elementen van het gebouw in het nieuwe ontwerp opgenomen zodat ze goed tot hun recht komen.

Spreekt deze werkwijze u aan? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek over uw plannen.